Сбогом токсични навици в работата!

Както обещах, продължавам темата с токсичните навици на работа. Смятам, че тя е от изключително значение за нашето физческо и ментално здраве. Особено след период на толкова много хоум офис и сливане на дома с работните ангажименти. Затова се пригответе да се отървете от още затормозяващи ви практики.

Работата в екип е несъмнено важно условие за каквато и сфера на дейност да става въпрос. Въпреки че е добре да се научите да поддържате нормални човешки и работни взаимоотношения, които да не причиняват стрес, дрязги и интриги, то има моменти, в които трябва да говорите. Такива например са при взимане на важни според вас рискови или грешни решения. По-добре е колективът да знае мнението и ако не го вземе предвид изцяло, то поне ще получавате задължения, които няма да ви дразнят, а ще вършите с лекота.

И като стана въпрос за споделяне, то не бива на работното място да има теми табу с шефа или колегите. Важно е да обсъждате не само задълженията си, но и да говорите за постиженията. Това определено мотивира. А когато смятате, че се справяте добре и постигнатите цели подплатяват успеха, то трябва да говорите с шефа за възнаграждението си. Разбира се, оставете малко време за преценка и действие на счетоводния отдел. Но ако скоро няма развитие, то непременно повдигнете въпроса.

Накрая завършвам с един съвет от личен опит. Не приемайте токсичното „ще си намеря работа и тогава ще напусна“. Сигурността за получаване на определени месечни средства не гарантира вашето физическо и психическо здраве. Затова внимателно преценете дали не е по-добре да се отървете от стреса и напрежението на работата и чак тогава спокойни и презаредени да откриете своето място.

И като бонус съвет – живейте го този живот и на работа, и извън нея. Не се ограничавайте в социални мрежи или пък на живот. Бъдете себе си и пуснете чувствата и потенциала си. Само тогава ще сте щастливи и ще откриете мечтаната работа.

Google+ Comments