Подкаст – новият хит

Ако първоначално хората са общували чрез мимики и жестове, то после са започнали да говорят. Естественият ход на нещата ги е довел до създаване на писменост. А това от своя страна развива цялата ни позната и до днес комуникация. През годините е имало много хитови начини за набавяне на информация и за актуалност, но днес вече имаме нов хит. Кой е той?

Няма да правя повече ретроспекции, а направо ще ви въведа в темата. Днес ще ви пиша за подкаста. За някои може би тази дума е нова, а други вече са я преоткрили. За всички обаче ще обясня, че това е начин за споделяне на информация чрез говор. Нещо подобно е на радиото, само че не се излъчва само в реално време, а може да се пусне и след това. Най-общо казано запис.

Другото хубаво е, че може да се слуша чрез мобилно приложение или през интернет. По този начин се позволява пускането му в автомобил, докато се пътува, на слушалки, докато се придвижва, готви, чисти или релаксира. Именно и последните изброени се дават от слушателите на подкаст като най-използвани. Така че ако видите човек със слушалки да знаете, че не слуша музика, а подкаст.

А защо ги слушат и какво ги прави такъв хит? Веднага ви споделям моето мнение. В момента ежедневието ни е много забързано и отделянето на време за гледане и слушане е почти невъзможно. Затова и повечето хора предпочитате само да слушат. Чрез това си сетиво успяват да вършат много други неща и същевременно да получават информация.

Темите в подкаствете са различни. Има такива, които са актуални, с гости. Други пък са забавни и смешни. Трети разискват определен момент – като например историята на фамилията Гучи. Има подкастове с няколко епизода, на сезони или регулярни. Възможностите са много и именно това го прави подходящ за всички възрасти, хора и моменти.

Google+ Comments