За всичко, което банките предлагат

Банката отдаван не е просто място, където можете да изтеглите заем, направите вноска по кредитна карта или ползвате услугата депозит. В един много по-развит свят на онлайн плащане и онлайн банкиране, банките се превърнаха и в средища за плащане на различни услуги и за сдобиване с елегантни класови подаръци.

Да вземем на например всикчо онази ваучери, чрез които хората ползват промоционални отстъпки. “Грабни 3 вместо 1”, “Само сега масаж и педикюр само за 6 лева” и подобни. Плащането на подобни услуги е чрез банков клон, просто защото самата банка се превръща в звено не само по паричния трансфер, но и обслужва интересите на партньорите си. Нека не забравяме, че днес повечето заплати и други възнаграждения се превеждат именно по сметка. Стана възможно дори пазаруването с дебитна или кредитна карта, по съвсем западен образец. В САЩ например плащането кеш постепенно замира, дори при покупката на билети за междуградски транспорт.

5e_1sktpuБанката – това е един изключително луксозен “магазин” за класови подаръци. Монети, медальони и други парични знаци в обков могат да ви свършат работа по различен повод – сватба, абитуриентски бал, юбилей, кръщене… Сребърните и златни подаръци са добра инвестиция в дългосрочен план. Тъкмо за това мнозина влагат пари в скъпи монети, ценни книжа, антики или недвижимо имущество. Перспективата е добра и обещаваща, особено при предметите от благородни метали, тъй като на пазара златото, среброто и платината винаги запазват високи стойности.

 

Google+ Comments