Трейдингът – новата мода сред младежите

В последно време все повече започнаха да се рекламират платформи, чрез които да търгуваме на световните финансови и стокови пазари. Рекламата представя трейдването като нещо елементарно и изключително доходоносно. Ето защо много младежи, които току-що са навършили пълнолетие и имат право да участват в подобен тип дейност, започнаха да търгуват.

Представено по този начин, трейдингът се възприема като вид хазартна дейност, от която често успяваш да “спечелиш”. Рекламата, както трябва да предполага няма за цел да информира в детайли хората с това какво всъщност представлява трейдингът, а да привлече колкото е възможно повече потребители. Навлизането и запознаването с материята е лична отговорност на всеки, който е решил да опита “късмета” си с трейдването.

В действителност това е една много сложна и дълбока материя, която изисква страшно много познания, четене, следене на световни и икономически политики, разчитане на различни показатели… и въобще много по-сериозно отношение от това да имаш предчувствие за някаква промяна в пазара, която ще ти донесе печалба.

Преди време с моя приятелка, която завърши финанси в Англия и от скоро се беше заинтересувала от тези платформи за търгуване, ме заведе да слушаме лекция на тази тема. Хората обясняваха основните неща, с които трябва да бъде запознат всеки начинаещ, който е решил да се занимава с това, но също така много упорито се опитваха ни оставят с впечатлението, че материята е прекалено дълбока, за да бъде обяснена за 4-5 часа на едно събитие. На тях им е отнело години, за да успеят да натрупат някакъв портфейл и да разчитат правилно всеки един показател… и въпреки това, отново имат едва 25% успеваемост. Което, според техните твърдения, е изключително добър резултат.

В една от почивките се заговорих с някои от по-младите момчета, които пушиха навън. Те по детски самонадеяно започнаха да ми се хвалят по колко пари правят чрез трейдване и как само за няколко часа могат да направят всичко, което си поискат.

Чудя се дали са имали някакъв зверски късмет или просто прекалено много си вярват?

Вие бихте ли пробвали да търгувате на финансовите и стоковите пазари?

Google+ Comments