Ролята на мъжа в семейството

Какво е да си истински мъж? Отговорът на този въпрос със сигурност няма да бъде еднозначен, включително и ако попитаме няколко различни поколения мъже.

Днес, една голяма част от представителите на силния пол си мислят, че да бъдат истински мъже е необходимо да са имали десетки сексуални партньорки и да се интересуват от “мъжки” работи. Какви са те обаче… списъкът е доста променлив.

За мен беше интересно какво мислят за това жените. А те също имаха значително разнообразни мнения по въпроса. Но едно се открои и ми направи изключително силно впечатление. Поради, което реших да го споделя с вас.

Според нея истинския мъж е този, който не разчита за нищо на никого. Този, който самостоятелно може да функционира също толкова добре, колкото и когато има човек до себе си. Става въпрос за това, че той може да си изпере дрехите, да си сготви, да си измие чиниите и да си изчисти. Без да разчита на някоя жена – било то майка или съпруга, която да върши тези задължения вместо него.

Доста прост, но в същото време доста логичен отговор. Просто трябва да бъде самостоятелен и да може да се обгрижва. Няма значение дали го интересува някой спорт или не.

Вие как мислите?

Google+ Comments