Разбрахте ли за дигиталния гараж на Google?

digital-garage-600x300Днес ще ви споделя  за един новостартиращ проект, който може да се окаже полезен за мнозина от вас. Става дума за т.нар. Дигитален гараж. Това е инициатива, реализирана от Google с цел насърчаване на дигиталните умения след хората. Насочен е предимно към ученици, собственици или служители на малък и среден бизнес.

Като проект веднага ми е стори полезен, защото вярвам, ще се съгласите с мен, че на много хора в днешно време им липсват елементарни компютърни умения или познания за интернет. Едва ли само на мен са ми пращали е-мейли с огромни прикачени файлове, а когато попитам защо не са изпратени чрез файлообменен сайт, отсрещната страна ме е гледала недоумяващо. Едва ли само аз съм получавал също така рекламни писма на електронната си поща, чиито останали получатели не са скрити. Примери за дигитална неграмотност има много, но по-важното е, че сега, който желае, може да се научи на нещо ново и полезно. При това напълно безплатно.

Дигиталният гараж работи на принципа на видеоуроци, които са с български субтитри. При това те се определят индивидуално в зависимост от темите, които отбележите като интересни или полезни за вас самите. Това става непосредствено след като се регистрирате и отнема броени секунди. След всеки урок се прави тест, а който премине всички тестове успешно, получава дори сертификат от Google.

Лично аз мисля да пробвам платформата от чиста доза любопитство. Пък може и да науча нещо ново 🙂

Google+ Comments