Посещавайте курсове и конференции

Забелязали ли сте, че България се организират все повече конференции, курсове, семинари, изложби, експозиции, четения и каквито и да са сбирки.

Посещавате ли някои от тях?

Моят съвет е да го правите колкото можете по-често особено ако съответното мероприятие има професионален досег с вашата сфера на дейност. Но дори да не е така, ще обогатите възможност да обогатите общата си култура и да се запознаете с нови и интересни хора. Аз например обичам да ходя на изложби на различни фотографи. Изобразителното изкуство не ми е толкова познато и честно казано не винаги го разбирам. Фотографията обаче говори директно и ти показва нещата такива, каквито са. Много са ми интересни например снимките на разни пътешественици, които са уловили онзи момент от чуждата култура, който за нас е толкова странен, колкото е нормален за човека от другата страна на обектива.

Иска ми се да ви препоръчам също така да се записвате на повече курсово по себеусъвършенстване. Правете го любителски, ако искате. Една позната сега кара второ ниво по испански език просто защото езикът й харесва. Няма да посещава някоя испаноговорящата страна в скоро време, нито й е нужно да владее испански за работата. Прави го чисто и просто за себе си. Знаете ли между другото, че ученето на нов език е изключително полезно за мозъка? Сивото ни вещество започва физически се увеличава. Същевременно се подобрява паметта ни, което намалява риска от развитие на алцхаймер в бъдеще. Докато учим чужд език, се научаваме в същото време да сме по-концентрирани и дори подобряваме умението за мултитаскинг.

Убедих ли ви вече? Надявам се поне да съм ви накарал да се замислите.

Бъдете по-дейни, хора. Не се оставяйте на тежестта на живота. Търсете позитивното и работете над себе си. Когато ставате по-добри, мотивирате и другите да бъдат като вас.

Google+ Comments