Още бизнес идеи за нови предприемачи

Светът на бизнеса е необятен, а всеки съвет е ценен. Точно затова продължават темата с полезна информация за бъдещи предприемачи, които искат да покорят и тези предели. В следващите редове ще намерите още три идеи, които могат да ви помогнат да се развиете успешно на пазара.

Решете наболял проблем сред обществото
Създайте бизнес, който решава проблем. Това не трябва да бъде сложно като лечение на болест. Може да бъде просто – като помагате на хората да преодолеят скуката, като им предлагате забавно изживяване. Но в крайна сметка трябва да знаете какво се опитвате да постигнете с вашия бизнес. Като знаете какъв наболял проблем решавате, можете да го използвате в маркетинга, за да помогнете на хората да разберат за вас. Например, ако продавате продукти против хъркане, искате рекламата ви да показва разочарованието, което хъркащият може да изпитва от съня на някой друг.

Удовлетворете нуждите на клиентите
Най-важният бизнес съвет, когато става въпрос за управление на взаимоотношенията с клиентите, е винаги да съчувствате на клиента. Когато разпознаете тяхното разочарование като болка поради несъответствието с техните нужди, е по-лесно да разберете оплакванията, които те ви отправят.

Чуйте какво казват те, отразявайки намерението зад думите им. Работете за решение, което отговаря на техните нужди и накарайте клиента си да се почувства значими. Правейки това, вместо просто да натрупате сума пари, вие отваряте вратите за изграждане на дългосрочна връзка с тях.

Фокусирайте се върху печалбата, вместо върху приходите
Повечето предприемачи са обсебени от доходите. Истината е, че първо е необходимо да спечелите доверие и едва след това може да се радвате на сигурни доходи. Ако бързате да натрупате състояние на база на гърба на вашите потребители, то те ще го усетят и няма да се върнат повторно при вас. Печелете имидж, качество и отзивчивост. Тогава и парите ще дойдат.

Google+ Comments