Бизнес съвети за нови предприемачи

Стартирането на нов бизнес е задача, която изисква много усилия, а също и знания. Необходими са още креативна идея, силна работна етика и постоянство в онези дни, когато нещата просто не вървят по вашия начин. Точно за тези моменти ви споделям комбинация от съвети, които могат да ви помогнат да превърнете вашата идея в жизнеспособен бизнес модел, който е абсолютно успешен.

Изграждайте като римляните
Колизеумът в Италия е на близо 2000 години, като в по-голямата си част все още е сравнително запазен. Причината се крие в материала, от който е построен. Той е дори по-здрав от бетона, който използваме днес. Римляните са използвали най-добрите материали, купували са рядък мрамор от други страни и са проектирали и построили неща, които да издържат и да завладяват с красота.

Но що се отнася до изграждането на бизнес, има много хора, които не строят в дългосрочен план. Те гледат на бизнеса като на начин да спечелят допълнителни няколко хиляди евро. Вместо това те трябва да изграждат нещо, което да продължи години напред. А именно това ви прави истински предприемачи.

Една от най-старите компании в света е в Япония. Тя е строителна компания, специализирана в будистки храмове и разполага с бюджет от 70 мил. долара. Изводът е, че подобно на римляните, вие трябва да се фокусирате върху висококачествени продукти и подобно на японците, трябва да имате добре дефинирана среда.

Изберете правилната ниша
Изборът на ниша е мястото, където често се допуска грешка. Ако залагате на бизнес, който е твърде общ, може да ви е трудно да разберете коя е вашата аудитория. Ако сте твърде конкретни, все още е възможно вашата ниша да е твърде малка. Не само това, но има и сезонен аспект. Например, ако изработвате артикули за Коледа, бихте могли да започнете коледен бизнес, но трудно ще намерите клиентите през февруари. Трябва да изберете популярна ниша с поне стотици хиляди месечни търсения, по възможност и от целия свят, тъй като вече сме глобално общество.

Google+ Comments