Никога не знаеш кога ще ти се усмихне късметът

През последните няколко години станаха много популярни платформите, благодарение на които можете да търгувате на финансовите пазари. Участието обаче, някои хора възприемат като хазарт. И това, разбира се са тези, които си нямат и най-малка представа за какво всъщност иде реч.

Хазартът може би има някаква закономерност и ако умеете да “боравите” с теорията на вероятностите, бихте могли да изведете някаква печалба от него. Но трейдингът е наука. Сложна наука, която включва различни познания и аналитични умения.

За да прецените дали една валута ще поскъпне или ще се обезцени, това става на базата на дълбок анализ на обществено-икономическите, политическите и социални процеси, не само в държавата, в която се използва тази валута, но и на основните ѝ бизнес-партньори.

Следователно ви е необходимо непрестанно да следите политиката, както вътрешната, така и външната, за да знаете дали една валута ще запази позициите си или ще реагира на определени влияния.

Всъщност все повече хора се опитват да търгуват на финансовите пазари, като отново казвам, познанията им в тази област са нищожни. На практика, за да стане наистина добър един трейдър, си изисква години учене и разчитане на международните процеси, така че да може да се извлече максималната печалба от това.

Не лека задача за брокерите, които са единствените упълномощени хора, които имат право да търгуват. Не случайно на Уол Стрийт работата е смятана за толкова напрегната и погубваща. Защото напрежението е изключително голямо.

Вие бихте ли пробвали да търгувате на стоковите пазари?

Google+ Comments