Нещата, без които Коледа е невъзможна

Като всеки празник и Коледата си има някои особени неща, без които не може да мине. А дори и по някаква причина това да се случи, чувстваме липса и желание да гледаме тези филми отново и отново. Просто, защото сме свикнали с тях.

Една Коледа не може да мине без поредицата от филми “Сам в къщи”. Малкият Макколи Кълкин, който играе Кевин в култовия филм, вече отдавна е зрял мъж, но най-вероятно винаги ще бъде запомнен като малкото, сладко момченце, което се справя с крадците в дома си, благодарение на ловкост и доста съобразителен ум.

Случвало се е да има Коледа, в която или съм пропуснал да гледам филмчетата или въобще не са ги давали по телевизията. И, въпреки че ги знам на изуст и може би на един голям процент от хората са им втръснали, аз исках да ги гледам отново. По един или друг начин тези филмчета носят коледно настроение, защото ми напомнят за времето, когато аз бях малко дете и възприемах празника по онзи увлекателно, романтичен и приказен начин, по който го правят всички деца.

Други символи на празника, останали от 90-те са коледните песни на Марая Кери и Джордж Майкъл. През последните седмици, всъщност откакто започна тазгодишната еуфория покрай празника, в социалните медии се появиха хиляди мемета, които заклеймяват тези песни… особено All I want for Christmas.

Чудя се дали хората наистина са се пренаситили с тези образи или просто си правят майтап. А в същото време те им повдигат настроението и ги настройват празнично.

Ще се радвам да чуя и вашето мнение за образи, без които Коледа е невъзможна1

Google+ Comments