Най-вредните храни

Напоследък всеки говори за био – здравословен начин на живот и какво ли още не. Има хора, които не искат да се включат в тези тенденции, колкото и да са модерни. Затова реших да напиша тази информация за тези, които не искат да живеят прекалено здравословно, но пък и не искат да се тровят със страшно вредни храни. Просто изключете тези 10 неща от списъка си и ще видите как ще се почувствате значително по-добре.

Нека започнем с любимия ни чипс. Вреден си е. Не е нужно даже да разказваме защо.

Газираните напитки – съдържат захар, химия и газове в едно, което не е много добра комбинация.

Алкохол – освен, че носи вреди на организма е и пречка за усвояването на витамините. Изключение правят само бирата и виното, за които е доказано, че в малки количества действат благоприятно за тялото ни.

Майонеза – в нея има много растителна мазнина. В България навлезе закон, който нарежда всички храни, които съдържат тази мазнина да бъдат обозначавани със специални етикети. Всеизвестен е фактът, че все повече лекари отричат напълно майонезата. Да си го кажем направо –  време е да я спрем тотално.

Какви други храни би било препоръчително да елиминираме от менюто си.

Кренвиршите и саламите. 90% от производителите им ги правят с така наречената трансгенна соя, която е като бомба със закъснител за организма ни.

Макароните. Напоследък се заговори доста за тях. Някои изследователи споделят, че са чиста химия и с тях най-лесно се натрупват килограми.

Google+ Comments