Какво да похапват мъжете преди или по време на първа среща?

Един приятел ми сподели колко нервен се чувствал на среща с жена. Беше скъсал с последната си приятелка преди няколко месеца и миналата седмица излизал с ново момиче. Отвикнал бил да ходи на първи срещи и това страшно го  притеснявало.

Като се замисля, макар отдавана да съм с една и съща жена, мога добре да си припомня колко голямо беше вълнението ми, когато излизах за пръв път с нея. Харесвах я и стомахът ми бе свит на топка, нервите ми бяха опънати до скъсване, потях се ужасно. Моят приятел ми разказа и колко се е притеснявал да няма лош дъх или пък да не изглежда А-сексуално от притеснение. Затова решил да спазва определена диета в деня на срещата. Веднага щом ми изброи какво е похапвал, осъзнах, че е взел доста добри решения.

И така, ето и мен, пишейки по тази полезна тема. Не знам дали е жалко, че не мога да се върна назад да пробвам отново, но пък щом жената ме е харесала, значи и аз навремето съм се представил добре. Та така, преди първа среща се оказва полезно да похапваме:

Strawberry and AvocadoАВОКАДО. Било добър приятел на мъжа. Едно авокадо няколко часа преди срещата действало добре на стомаха и нервите. Този естествен антиоксидант пречиствал организма и подобрявал перисталтиката на червата. Не искате да къркорите по време на среща, нали?

ЧЕРЕШИ и ЯБЪЛКИ. Освен че са полезни, разбрах, че именно тези плодове, поради леката си киселинност, възпрепятствали лошия дъх.

ЯДКИ, в частност ОРЕХИ или БАДЕМИ. Те са богати на протеини, мазнини и са много засищащи. Половин чаша ядки преди среща ще държи апетита ви на място. Няма да се чувствате много гладни и ако сте на вечеря няма да се натъпчете, което евентуално би ви попречило, ако срещата се развие в посока, в която последното място, където ще имате нужда от кръв ще е стомаха. 🙂

РАЦИ. Месото на тези морски същества подобрявало нивото на серотонин във вашето тяло. А това действало добре на настроението. Така че, ако ви предстои среща, а в офиса ви ядосат или близките ви пилят нервите, просто хапнете малко раци, за да възвърнете ведростта и усмивката си.

МЕНТОВ ЧАЙ. Кафето има диаритично действие. Ако имате нервен стомах, то не е много добро решение преди да излезете. Чай от мента обаче успокоява нервите и съдейства за добрия дъх.

ПО ВРЕМЕ на срещата сте на вечеря. Поръчайте САЛАТА и РИЗОТО. Бях чел някъде, че ако консумирате свинско месо, това ще затормози храносмилането, а потта ви ще има по-натрапчива миризма. За това със свежа салата, ризото с късове пилешко или зеленчуци ще избегнете тези неприятни последици. Освен това мъжете, които не се тъпчат, са много по-атрактивни за жените.

ЯГОДИ и АНАНАС. Десертът е важен! Освен, че ягодите и ананаса подобряват храносмилането, те са и естествен афродизиак. 😉

ШОКОЛАД. Да завършите вечерта с шоколад е колкото добра идея, толкова и лоша. От голям десерт ще ви стане лошо, но малък десерт ще сътвори чудеса. Шоколадът спомага отделянето на ендрофин в кръвта, който повишава усещането за щастие. А кой не иска да бъде щастлив на първа среща, нали?

Схемата е готова, така че, приятели, действайте смело и направете добро първо впечатление!

Google+ Comments

One thought on “Какво да похапват мъжете преди или по време на първа среща?

  1. Хубаво е, че има мъже, които все пак се замислят по този въпрос. Жените наистина забелязваме всякакви малки подробности, които на вас може да ви изглеждат маловажни, но за нас са важни. Аз например обожавам авокадо, но тъй като е по-странен плод, осъзнавам, че не се нрави на всички. Затова ми прави мн добро впечатление да видя мъж, който също си похапва авокадо с удоволствие.

Leave a Reply