Какво да похапват мъжете преди или по време на първа среща?

Един приятел ми сподели колко нервен се чувствал на среща с жена. Беше скъсал с последната си приятелка преди няколко месеца и миналата седмица излизал с ново момиче. Отвикнал бил да ходи на първи срещи и това страшно го  притеснявало.

Като се замисля, макар отдавана да съм с една и съща жена, мога добре да си припомня колко голямо беше вълнението ми, когато излизах за пръв път с нея. Харесвах я и стомахът ми бе свит на топка, нервите ми бяха опънати до скъсване, потях се ужасно. Моят приятел ми разказа и колко се е притеснявал да няма лош дъх или пък да не изглежда А-сексуално от притеснение. Затова решил да спазва определена диета в деня на срещата. Веднага щом ми изброи какво е похапвал, осъзнах, че е взел доста добри решения.

И така, ето и мен, пишейки по тази полезна тема. Не знам дали е жалко, че не мога да се върна назад да пробвам отново, но пък щом жената ме е харесала, значи и аз навремето съм се представил добре. Та така, преди първа среща се оказва полезно да похапваме:

Strawberry and AvocadoАВОКАДО. Било добър приятел на мъжа. Едно авокадо няколко часа преди срещата действало добре на стомаха и нервите. Този естествен антиоксидант пречиствал организма и подобрявал перисталтиката на червата. Не искате да къркорите по време на среща, нали?

ЧЕРЕШИ и ЯБЪЛКИ. Освен че са полезни, разбрах, че именно тези плодове, поради леката си киселинност, възпрепятствали лошия дъх.

ЯДКИ, в частност ОРЕХИ или БАДЕМИ. Те са богати на протеини, мазнини и са много засищащи. Половин чаша ядки преди среща ще държи апетита ви на място. Няма да се чувствате много гладни и ако сте на вечеря няма да се натъпчете, което евентуално би ви попречило, ако срещата се развие в посока, в която последното място, където ще имате нужда от кръв ще е стомаха. 🙂

РАЦИ. Месото на тези морски същества подобрявало нивото на серотонин във вашето тяло. А това действало добре на настроението. Така че, ако ви предстои среща, а в офиса ви ядосат или близките ви пилят нервите, просто хапнете малко раци, за да възвърнете ведростта и усмивката си.

МЕНТОВ ЧАЙ. Кафето има диаритично действие. Ако имате нервен стомах, то не е много добро решение преди да излезете. Чай от мента обаче успокоява нервите и съдейства за добрия дъх.

ПО ВРЕМЕ на срещата сте на вечеря. Поръчайте САЛАТА и РИЗОТО. Бях чел някъде, че ако консумирате свинско месо, това ще затормози храносмилането, а потта ви ще има по-натрапчива миризма. За това със свежа салата, ризото с късове пилешко или зеленчуци ще избегнете тези неприятни последици. Освен това мъжете, които не се тъпчат, са много по-атрактивни за жените.

ЯГОДИ и АНАНАС. Десертът е важен! Освен, че ягодите и ананаса подобряват храносмилането, те са и естествен афродизиак. 😉

ШОКОЛАД. Да завършите вечерта с шоколад е колкото добра идея, толкова и лоша. От голям десерт ще ви стане лошо, но малък десерт ще сътвори чудеса. Шоколадът спомага отделянето на ендрофин в кръвта, който повишава усещането за щастие. А кой не иска да бъде щастлив на първа среща, нали?

Схемата е готова, така че, приятели, действайте смело и направете добро първо впечатление!

Google+ Comments