Без какво не можем в офиса?

Нека позная – вие сте един от двата типа хора:

Започвате работа на ново място и подреждате бюрото си, така че да добавите вашата енергия и трудът ви да спори. Обграждате себе си с вещи, които носите от дома си и се стремите да оставите характерните си белези – да маркирате. Обграждате се с плюшени играчки, глобуси, картички, касички, любима чаша, картина от децата или снимки. Някои носят на бюрата си дори малки цветни саксии, топчета против стрес, занималки, които уж помагат да мислите по-бързо и подобни. Много често срещано, особено при жените, е да правят олтар на цялото си семейство.

Другият тип служители са тези с абсолютно празни бюра. Те не изпитват нужда да обградят територията си, държат се така, сякаш минават транзит или просто не мислят за нужно да афишират семействата си или да се разсейват със статуйки и прочие. Общо взето както го заварят, така и си остава до края на кариерата им във въпросната фирма. Моливник, някаква подложка за чаша, самата чаша, тефтер и химакали… само от каквото има нужда. Може и календар или картичка, ако е подарък от колегите. Иииии край. Никакви странични вещи – снимки, играчки, украси, цветя или подобни.

funny-pictures-bored-at-workНякои от вас, читатели, веднага ще разделят първия от втория вид на женски и мъжки, но ви гарантирам, че няма да сте прави. Там където работя – на бюрото на колежката до мен няма нищо. То е почти чисто. От ляво е нареден календар, тефтер, телефон и моливник. От дясно са две чаши – за вода и кафе. В същото време в края на офис стаята е най-лъчезарният колега, който някога съм имал. От скоро е при нас и донесе цялата си покъщнина. То на бюрото му няма глобус, слонче, някакъв яйце камък от блогороден мрамор, кутия с бонбони, книги някакви, визитник, манерка (?!), електронен часовник (?!), кактус,  игри, занимавки… цяла циркова площадка!!!

По всичко личи, че ние хората сме много различни. Но ако се огледаме по-внимателно, ще установим, че и много си приличаме. Единственото, от което явно не можем да се лишим по време на работа, независимо от кой тип служители сме,  са задължителните димящи чаши. И то не офис чаши, а такива, които всеки носи от дома си. Освен това на всяко бюро има и винаги нещо за хапване.

Дали ще покажете личния си живот, предпочитанията си, или не – това е въпрос на вътрешно усещане. Но щом на бюрото ви дими кафе, означава, че всичко е наред и вече имате повече общи неща с колегите си, отколкото можете да си представите. Оказва се, че пълната с правилната течност чаша сближава хората.

Google+ Comments