Препоръчвам филма “Интерстелар”

Какво е Интерстелар? Може би ще отговорите, че това е наименованието на един от най-известните филми за 2014 г.? На практика ще сте прави, но не се ли питате, ни ви гризе любопитството какво е значението на думата “интерстелар”? Тя със сигурност е чуждица и вероятно идва от английски, следователно лесно можем да отделим двата й корена: inter и stellar, което са със значение на “между” и “звезден”, което прави “междузвезден”. И е много подходящо заглавие за едноименния филм!

Гледали ли сте продукцията? Ще ви хареса, убеден съм на 99,99%. По мое мнение това е най-добрата sci-fi продукция, правена през последните години. Имах желание да гледам филма от доста време, но 2 неща все ме спираха. Първо, че е с дължина от 169 мин., което са почти 3 часа пред екрана! И второ, участието на Матю Макконъхи, който не че е лош актьор, просто никога не ми е бил сред любимите.

Е, преди два дни, най-накрая се реших и изгледах целия “Интерстелар”. В този филм има всичко, което поискате, а още по-впечатляващото е, че те оставя афектиран с дни наред! Страхотна научна фантастика е, премесила антиутопичното бъдеще на Земята с реалната наука, пътуването във времето и пространството, човешката сила и слабост, любовта между един баща и дъщеря му… които в съчетанието си приковават вниманието на зрителя през всичките 169 мин. Препоръчвам филма дори да не сте привърженик на фантастичния жанра. Ще ви накара да се замислите за някои неща в живота си и вселената ни 😉 А ако не вярвате на моята преценка, вземете под внимание факта, че “Интерстелар” беше номиниран в 5 категории за Оскар и взе една от тях, а оценката му в imdb понастоящем е 8,7 от 10 точки.

 

Google+ Comments