Кафето спасява работния процес!

Ако има едно нещо, посредством което работата върви постоянно и успешно, то това е благодарение на кафето. Тази черна, ароматна напитка е направо вълшебна!

Work-CoffeeНали знаете как има дни, в които стрелката на часовника сякаш едвам помръдва. Минутите се превръщат в часове, а клепачите на очите ни опасно натежават. Имаме доста работа за вършене, но силата за това не ни достига. Сигурен съм, че всички сме изпадали в подобни състояния и то най-вече, следа като хапнем в обедната почивка и стомасите ни се напълнят. Като се замисля обаче и сутрин положението не е много по-цветущо. Тогава още не сме се събудили и мозъците ни продължават да спят, въпреки че физически сме пристигнали на работи и от нас се очаква да се заемем с текущите задачи.

Все още се изумявам на някои свои колеги, които НЕ пият кафе. Не знам как успяват да издържат цял ден така и не им ли се иска да пийнат поне малко кафе, когато някой мине покрай тях с чаша в ръце, от която се носи неустоим аромат, ммм…

Честно ви казвам, че аз не мога да изкарам деня, ако не изпия поне по две кафета. Ако поради някаква (не знам каква би могла да е) причина пропусна едно си кафе, КПД-то ми спада много и при това много рязко! Пробвал съм да пия черен чай, зелен чай, кока-кола, енергийни напитки и дори съм си взимал какаови зърна за дъвчене. Почти не усещам ефекта им и накрая пак прибягвам до кафето.

Google+ Comments