Ива Механджийска събира известни личности с кауза на Фондация Аз съм

Наскоро гледах репортаж за инициативата на топ модела Ива Механджийска. Браво Ива, след дългата борба с капризите на съдбата дейността й е показателна за силата на личността й. Тя не само показа хуманиратната си и нежна природа като създаде Фондация „Аз съм‟, но и заявява пред цялата общност колко важно е човек никога да не се предава. Кой друг ако не Ива Механджийска знае колко значимо е да се подаде ръка на нуждаещите се, и то не само със средства, а с морална подкрепа в цялостния процес на израстване.

love

Като един морски гражданин, аз съм свикнал да гледам и приемам с равнодушие стотиците кампании за промотиране на каузи. Особено в Бургас през летния сезон  по улиците настава истинско стълпотворение от хора, все ангажирани с някаква благотворителна дейност.  За това искам да споделя с какво ми се вижда различна Фондацията „Аз съм‟. Първо, тя ангажира за кампаниите си любими личности от телевизионния екран, и като казвам любими имам предвид лица далеч от политиката, ангажирани с обществени прояви, лица, които вдъхват доверие. Няма да крия колко симпатична ми е синоптичката Никол Станкулова, или актрисата Деляна Попова, ценя жената глас Камелия Воче, които са част от благотворителното обкръжение на фондация „Аз съм”. Харесвам Йоко Захариев, Николай Мутафчиев. Кампанията се подкрепя и от небезизвестния Светослав Кантарджиев. Всички тези приятели на децата в неравностойно положение са се обединили за едно благо. Второ, фондацията на Ива Механджийска  планира редица инициативи, през цялата година, а не сам по празниците. Първата е вече факт.

С удоволствие прочетох за аукциона през декември, на който приятелите на Фондация „Аз съм‟  предоставиха своя вещ  – шапка, чанта, пръстен, обеци, рокля, свещници – все неща, които всеки може да закупи, защото те наистина ще му послужат.

Бих могъл да определя  инициативата на Ива Механджийска като зряла, находчива и създадена със стил. Стилът на хуманизма и филантропията.

Google+ Comments