Един банкер чете научна фантастика

Всеки уважаващ себе си човек трябва да чете книги! Това е моя житейска теза, която застъпвам. Най-напред трябва да четем книги, които имат общо с професионалното ни поприще. Ето, аз често си купувам четива на тема икономика, финанси, пари, банки, инвестиране и т.н. Не всички от тях са строго обвързани с работните ми задължения, но сферата е същата и предпочитам да съм информиран кога-какво-защо-как се случва.

Но никога не бива да се ограничаваш само и единствено с интереси в личната ти професионална сфера.Човек трябва да е по-широко скроен, да се интересува от повече неща. Така се обогатява и придобива умение да вижда света поне по още един начин. Ето, аз например… Наскоро изгледах филма “Интерстелар” и ви споделих мнението си за него. Скоро не се бях сблъсквал толкова челно с научната фантастика. Или просто не бях попадал на добра продукция, която да ме спечели не само на своя страна, но и на целия жанр. А този филм успя! Заради него се захванах да прочета някоя и друга научна фантастика. В момента чета “Пътеводител на Галактическия стопаджия” и съм леко раздвоен. citymistКнижката е забавна, обаче някак си ми се иска нещо по-сериозно. Хвърлил съм око и на “Война на световете” от Хърбърт Уелс, “Прекрасния нов свят” от Олдъс Хъксли, както и на някои автори от ранга на Айзък Азимов, Артър Кларк, Рей Бредбъри и много други.

Все пак да знаете, ще се радвам и ще съм благодарен, ако ми препоръчате ваша любима научна фантастика в коментар. Аз все пак не съм експерт в жанра 😀

Google+ Comments