Да инвестираме в коледни подаръци

Усетихте ли? Наближава моментът за коледни празници и подаръци. Още няколко дни и ще има да се оглеждаме под елхата и да си търсим кутията с изненади.

Както вие ще търсите обаче, така ще бъдат търсени подаръци и от вас. И за да не изпадате в конфузни ситуации, какво ще кажете да помислите върху така нареченото “инвестиране в коледни подаръци”. Аз се опитвам да го прилагам, но знае ли човек дали успявам. Близките ми ще трябва да потвърдят от личен опит. Ето какво правя аз…

urlСлушам и предвиждам. Планирам и изпълнявам. Познавам хората, на които желая да купя подарък, и съм решил поне няколко седмици предварително какво ще им взема. Не е лесно повярвайте ми, че не е никак лесно, но е единственият начин да се застраховате, че няма дадете парите си на вятъра.

За закъснелите имам стратегия за супер подарък, който обаче може да е изключително подходящ и подобаващо оползотворен – гифт карта. Тя е нещо като дебитна карта, с която можете да пазарувате. Парите се внасят от вас и човекът на когото дадете картата не може да тегли никаква сума от нея, а само да се разплаща за избрани от него или нея покупки. Можете да вземете гифт карта за определено магазин в зависимост от това какво харесва човекът, на когото я подарявате – козметика, дрехи, спортни стоки и т.н. Можете да вземете и гифт карта, която да важи за повече от един магазин. Срокът им на давност и сравнително дълъг, така че не е нужно сумата да се похарчи веднага. Наистина е удобен, бърз и добър подарък. Лошото е, че се лишавате от възможността да видите чуждата реакция, когато той или тя отваря действителен подарък, ако сте взели такъв. Все пак, ако нямате никакви други идеи, мога да ви гарантирам, че тази инвестиция си струва.

Google+ Comments