Адвокат Янко Янев – когато личната история провокира добро

Неведнъж сме чували или чели за личните истории и преживявания на личности, които по-късно, провокирани от това, което им се е случило, започват да правят добро на хората около тях. Подобна е и историята на адвокат Янко Янев, който от години се занимава със застрахователни казуси.

Всичко започва през 1974-а година, когато в град Хасково се ражда Янко Петров Янев. Висшето си образование завършва със специалност магистър по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, а задължителния си едногодишен стаж изкарва в град София. През 2001-а година стартира адвокатската си практика в една от големите и известни софийски кантори. Няколко години по-късно разкрива собствена кантора, отново в столицата. За да бъде възможно най-близо да хората и тяхната нужда от компетентна юридическа помощ, отваря офиси и в градовете Пловдив и Велико Търново. Високият професионализъм и отговорност към защитата на правата на клиентите му привлича адвокати с дългогодишен опит в застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти, които стават част от екипа му.

Но едно събитие насочва както личния му живот, така и професионалните му стъпки в една конкретна посока. През 2008-а година на път за град Видин адвокат Янко Янев претърпява тежък пътен инцидент, след който прогнозите изглеждат изключително мрачни. Той е със счупен гръбнак. Изискват се множество скъпи медицински интервенции, а застрахователите започват да увъртат. В този труден за него и семейството му момент, в който адвокат Янко Янев трябва да се справя с тромавата бюрокрация и нефункциониращата здравна система, осъзнава колко би било трудно на човек, който няма юридическо образование да успее да се справи с всичките опити за нарушаване на правата. Ето защо след като успява със силна воля и подкрепата на близките си хора, да се изправи отново на краката си, той инициира създаването на фондация „За пострадалите“, която помага на пострадали при пътнотранспортни произшествия и техните близки.

Фондацията предоставя безплатна, компетентна и навременна консултация на пострадалите при катастрофа. Предлага юридическо съдействие във всички фази на наказателното производство за установяване на виновен за произшествието, както и в неговата досъдебна и съдебна фаза. Също така членовете на фондацията съблюдават за това дали обезщетенията са в своята законова рамка и дали са в размера, който ви се полага.

От 2008-а година насам адвокат Янко Янев и екипът му са приключили успешно стотици случаи, а кантората израства като една от водещите в бранша.

Тази история за пореден път показва, че личните преживявания променят човека. Въпрос на избор е в каква посока и накъде ще те насочи тази лична промяна. А някои, като адвокат Янко Янев, избират да помагат на хора, изпаднали в подобна на неговата ситуация.

Google+ Comments