Започни живот на село

Ако до преди няколко години животът на село ни се виждаше прекалено скучен и извън модерния свят, то след тази тежка година нещата се промениха. Поне за мен. Аз успях да обърна перспективата си и просторът на къщата някак все повече ме привлича. А пък и вече транспортът е удобен, в селото има почти всички екстри на града и комуникацията е супер.

Провокиран от идеята да се преместя в някое от близките села, попаднах на един много интересен подкаст в YouTube. Той се казва Selo.BG и е създаден от основателите на Портал 12 – друг любопитен канал, който може да следите. Във видеата има информация за хора, които се отказват от светския начин на живот. Те се преместват в отдалечени села, където започват етапа на сближаване с природата.

Честно казано аз не си представям да се изхранвам със земеделие или нещо подобно. Обаче хората, снимани във видеата, разказват изключително интересни истории за това как сами са се научили да обработват земята. Заедно с това има информация кои растения как виреят и какво трябва да се засади, за да няма насекоми или вредители.

Така че ако и вие искате да си имате къща на село с малко дворче с цветя и зарзават за домашната трапеза, може да погледнете линка, който ще оставя най-отдолу. Сигурен съм, че ще ви послужи за вдъхновение и ще погледнете на селото от друга перспектива. Защото и то им своите предимства.

https://www.youtube.com/channel/UC_7ukUuX5hhQodpAM5IPuPA

Google+ Comments