За Коледа си пожелавам… повече свободно време

christmas wish tree white-red-08Ех, наближиха и тазгодишните коледни празници. Ето, че остават само 3 дни до настъпването на Рождество Христово и всеки от нас се замисля какво би искал да получи, какво ще подари и как да зарадва по най-добрия начин своите близки.

Аз тази година ще отправя малко странно послание към добрия старец, пък дано намери начин да ми го изпълни. Пожелавам си… през следващата година да имам повече свободно време за себе си и за близките си. Знам, че това е твърде абстрактно желание и неговото осъществяване зависи както от мен самия, така и от други външни фактори. Надявам се обаче думите ми да стигнат до когото трябва и по един или друг начин да се осъществят. Дано имам по-малко извънредни работни часове, дано се наслаждавам на по-качествен сън и се радвам на повече срещи с приятели. Денонощието така или иначе има само 24 часа, а поне 8 от тях отиват за работни цели. От мен зависи как ще оползотворя останалите, но нека е по-приятно, по-весело и по-пълноценно.

Пожелавам си да имам повече време за четене на книги, гледане на филми, ходене на кино и по заведения, както и за пътувания или уикенди извън града. Искам да отделям по-голямо внимание на семейството си, да се виждам с племенниците си и да се събирам по-често с близките. Искам да спортувам по-редовно и да се храня по-здравословно. Да се срещам с повече нови хора… и всичко това звучи като онези тривиални новогодишни цели, които винаги си поставяме в навечерието на 31 декември. Нали? Може и така да е, но аз наистина мисля казаното дотук. За да го постигна, просто ми е нужно малко повече свободно време. Ето защо си пожелавам именно това като подарък за Коледа…

Google+ Comments