За бизнеса – съхранение на информация от ново поколение

Методите за съхранение на информация през годините се промениха невероятно много. Няма да правя ретроспекция, но е факт, че към днешна дата може да побереш над 1 TB в джоба си. Заради постоянното нарастване и нуждата от дигитална информация и нейното опазване, компании разработват нови решения. Последното такова се нарича Folio Photonics и е диск.

Сигурно си мислите, че ерата на Blue-Ray вече е отминала, и сте прави. Новото поколение устройства са с много по-добра защита от няколко слоя, позлатени са, а скоростта на четене е около 365 мегабайта в секунда. Капацитетът им ще е малко над 1 TB, което ги прави големи хранилища на данни.

Нововъведението още не е пуснато на пазара, но се очаква това да се случи до средата на настоящата година. Неговото предназначение е за големите корпорации, за които ще е много по-лесно да закупуват дискове, вместо харддискове или пък огромни допълнителни сървъри. Като замисъл не е лошо, но нека видим дали ще се приеме добре и икономически изгодно идеята. А като заговорихме в тази посока, то трябва да спомена и че цената на Folio Photonics ще предоставя около 3 долара на терабайт, като в момента за същото пространство те варират от 40 цената до 16 долара. Така че това е може би най-обнадеждаващият фактор, че дисковете от ново поколение ще имат успех.

Споделям ви и линк с още малко детайли и подробности за нововъведението. Надявам се да ви е полезно и да обогати общата ви култура:
https://www.youtube.com/watch?v=dFjTf7XpucM&ab_channel=DailyTechNews

Google+ Comments