Следлетни неволи и решение от ЕОС Матрикс

Лятото отмина и остави топли и усмихнати спомени. Беше интензивно и наситено с преживявания и различни посетени места по света. За да успея да си ги позволя обаче, изтеглих потребителски кредит от една небанкова финансова институция с намерението след като приключат екскурзиите да ги изплатя. Но нещата се развиха по такъв начин, че за да успея да се справя с погасяването на кредита се наложи от ЕОС Матрикс да ме консултират.

Като всеки млад човек и аз искам да обикалям по света и да се запознавам с различни култури. Това, според мен е обогатяващо и зареждащо и винаги си заслужава. Но, за да си позволя да се насладя на едно лято, изпълнено с пътувания и нови преживявания, беше необходимо да се сдобия с повече пари. Както споменах и по-горе, изтеглих потребителски кредит от една кредитираща компания и изпълних мечтата си да обикалям цяло лято из интересни градове и държави, от което научих много.

Върнах се зареден и готов да поема поредната доза сиво ежедневие. Но със сигурност не бях готов да изпадна в затруднено финансово положение и да бъда потърсен от колекторска агенция ЕОС Матрикс.

Това се случи, защото изхарчих всичките си спестявания, включително кредита, който бях взел. А сами разбирате, за да мога да пътувам до толкова места, трябваше да си взема неплатен отпуск от работа. Което на практика означава, че се върнах в България почти без стотинка, а вече трябваше да съм платил първите вноски по кредита си.

Истината е, че въобще не бях преценил правилно ситуацията и напълно логично от колекторска агенция ЕОС Матрикс ме потърсиха, за да разберат каква е причината за забавянето на вноските ми и да ми предложат варианти, посредством които да се справя с него.

ЕОС Матрикс е една от най-големите колекторски фирми в страната. Тя е част от международната финансова група EOS Group и представителството ѝ в страната датира от повече от 16 години. Благодарение на международното ноу-хау, служителите по събиране и управление на вземанията прилагат съвременни практики за работа с клиенти, които поставят коректното отношение на преден план. За тях беше важно да разберат каква е причината за възникването на моето задължение, а след като им изложих ситуацията, те ми предложиха подходящи варианти, благодарение на които ще мога да се справя със задължението си.

Така и стана. Не след дълго, след като вече получавах редовно заплатата си, успях да се справя със задължението си, но тази ситуация винаги ще ми напомня да си правя много по-добре сметката. А съветите, които ми дадоха се оказаха изключително ценни и спазвайки ги дори успявам да спестя повече пари от обикновено.

Съветът ми е да не се самозабравяте. Мечтите са си мечти и няма нищо лоша да ги осъществявате, но винаги си правете добре сметката, защото безплатен обяд няма.

Google+ Comments