Повод да се изкъпеш

izkupeshИ мен не ме подмина новият сезон на ВИП Брадър. Вероятно, ако се постарая, мога да измисля някакво сносно оправдание за това, че гледам този презрян от доста хора формат. Но няма да го направя, защото, както казваше една позната при несполучливите си опити да стане вегетарианка: ям месо, ама с отвращение. И аз така гледам въпросното риалити. 🙂 Шегата настрана, не е от най-интелигентните форматът, но провокира за доста размисли. Ей така някое изпуснато изречение те кара да разпознаеш в автора му свой познат, че даже и цели житейски явления.

В един от последните епизоди Иво – приятелят на социоложката Мира Радева – по времето, когато заедно с още трима бяха изолирани в отделна стая и за да се къпят, трябваше да въртят колело, сподели с половинката си: Защо да се къпя (май не беше го правил три дни) – не се потя, сменям си бельото.

Зяпнах – е най-точната дума, с която мога да опиша реакцията си при чутото. Не че някой го казва, а че човек, очевидно с претенции за ниво над средното, го прави, при това в тв предаване, което значи, че даже и за миг не допуска, че нещо в думите му не е за пред хорските уши и очи.

Това, че доста хора по нашите ширини не намират основателна причина да се изкъпят и не го правят всеки ден, не е тайна за мен, вероятно за никого. От опит всички знаем, че за мнозина ходенето на места, където се събират хора – рейс, влак, кино, търговски центрове, – не е достатъчно сериозно основание да се хигиенизират. Ходенето в банка – също не е, това мога да ви го гарантирам лично.

Така че ще съм ви благодарен, ако някой от вас се сети за един безспорен и достатъчно сериозен повод да минеш през банята и го сподели.  Така де, да знаем къде със сигурност бихме могли да разчитаме на свеж въздух. 🙂

 

 

Google+ Comments