Онлайн покупки – бъди успешен

Няма да включвам маркетинговия микс за поведение на потребителите при покупка. Вместо това ще ви припомня някои основни правила при поръчки онлайн, за да не похарчите напразно парите си. За този текст ме вдъхнови моята приятелка Анна, така че посвещавам текста на нея и се надявам често да си го чете, за да не забравя! 😀

Една от най-важните задачи при покупки онлайн е да проверите сайта, от който поръчвате. Това може да се случи като потърсите общи условия, мнения на потребители и ревюта в интернет. Не се доверявайте на отзивите, публикувани в сайта – тях всеки продавач може да ги напише и зад тях изобщо да не стоят истински хора.

След това вижте изрично начините за доставка, за връщане и замяна на стоката. Проучете въпроса и възможностите за плащане. Ако сайтът ви прехвърля към други платформи, непознати за вас, по-добре не завършвайте плащането. Това е един от тънките моменти, на които трябва да обърнете сериозно внимание.

Също така не се подвеждайте от обяви, които водят към линкове с невероятни продукти. Обикновено те съдържат гръмки заглавия с намаление или представят уред, който е супер иновативен и се чудете как досега не сте го имали. Истината е, че те са ментета и това е само подвеждане, за да може да го поръчате.

Обикновено на такива атаки се хващат хора, които не са запознати с рисковете онлайн и са прекалено доверчиви. Моят съвет е да включите критичното си мислене и при всяка поръчка онлайн да правите свое проучване, да мислите логично и да подбирате добре сайтовете си.

Google+ Comments