Онези специални места

173372647_351a828ee6Моето място с главно “М”. Аз имам такова, а вие? Нарочно няма да ви кажа къде се намира, защото важно тук е в символиката, а не физическите измерения.

Моето място или Нашето място може да е кажи-речи навсякъде. Може да е определена скала или място по плажната улица. Може да е точно тази пейка в съседния парк или тази сграда, пред която винаги се организират срещи във вашия град. Сигурен съм, че познавате “онова” място във вашия град, което някак си се получава, че е отправна точка за всички събития. Може да е пощата на центъра, площада, определено заведение или кафене… вие си знаете. Истината е, че този тип места са нужни на нас хората, те някак си ни обединяват. Важно е обаче и всеки от нас да си има някое специфично за него си местенце, където да се чувства добре. Може някога там да се е случило нещо специално за вас, защо не? Може и сами да сте го намерили и да не ви се иска да го споделите с някого, а да е вид вашето “бягство от реалността”.

Знам, че темата може да ви се стори малко странна за тематиката на блога ми, но какво да ви кажа. От време на време и мен ме обземат подобни отвеяни мисли.

Google+ Comments