Некоректните заложни къщи

Не знам дали ви е направило впечатление, че напоследък много често по новините се появяват информации за пребити собственици на заложни къщи, а понякога и за по-драстични посегателства. Не казвам, че оправдавам такива крайни мерки и действия, защото наистина човешкият живот е висша ценност и никой няма право да посяга върху него по каквито и да е причини. Но това, което си мисля, е, че тази поредица от посегателства към лихвари и некоректни собственици на такива къщи не е никак случайна.

Много хора, притиснати от кризата и безработицата, в моменти на безизходица прибягват до услугите на такива къщи, много от тях се възползват от нуждата, в която идват хората при тях, и съвсем некоректно ги притискат до стената с непосилни лихви и условия по отпускането на определен заем. Много хора така изгубиха ценни вещи и дори скъпи имоти срещу отпуснати дребни заеми, които не са успели да върнат навреме.

Затова моят съвет е, ако спешно имате нужда от паричен заем, първо да изпробвате всички останали по-надеждни източници за това. Разбира се, че най-добрият вариант е заем от банка. За отпускането му обаче се изисква малко повече време и добър кредитен рейтинг. Ако се окаже, че не отговаряте на условията за това, потърсете услугите на други финансови институции, доказали през годините своята коректност, които отпускат бързи кредити при облекчени условия – възползвайте се от тях. Не използвайте услугите на съмнителни заложни къщи или лихвари, защото наистина рискът да злоупотребят с положението ви и да ви измамят е много голям.

Google+ Comments