Некоректните заложни къщи

Не знам дали ви е направило впечатление, че напоследък много често по новините се появяват информации за пребити собственици на заложни къщи, а понякога и за по-драстични посегателства. Не казвам, че оправдавам такива крайни мерки и действия, защото наистина човешкият живот е висша ценност и никой няма право да посяга върху него по каквито и да е причини. Но това, което си мисля, е, че тази поредица от посегателства към лихвари и некоректни собственици на такива къщи не е никак случайна.

Много хора, притиснати от кризата и безработицата, в моменти на безизходица прибягват до услугите на такива къщи, много от тях се възползват от нуждата, в която идват хората при тях, и съвсем некоректно ги притискат до стената с непосилни лихви и условия по отпускането на определен заем. Много хора така изгубиха ценни вещи и дори скъпи имоти срещу отпуснати дребни заеми, които не са успели да върнат навреме.

Затова моят съвет е, ако спешно имате нужда от паричен заем, първо да изпробвате всички останали по-надеждни източници за това. Разбира се, че най-добрият вариант е заем от банка. За отпускането му обаче се изисква малко повече време и добър кредитен рейтинг. Ако се окаже, че не отговаряте на условията за това, потърсете услугите на други финансови институции, доказали през годините своята коректност, които отпускат бързи кредити при облекчени условия – възползвайте се от тях. Не използвайте услугите на съмнителни заложни къщи или лихвари, защото наистина рискът да злоупотребят с положението ви и да ви измамят е много голям.

Rate this post

Google+ Comments

3 thoughts on “Некоректните заложни къщи

  1. Здравей! Има голяма доза истина в думите ти, но те наистина се отнасят за некоректните представители на този бизнес. Точно те са виновни за негативното отношение на обществото към този бранш. От друга страна има много законноработещи заложни къщи, които не се крият в малко квартални бърлоги. Имат официални сайтове, на които са описано всички условия, в самите заложни къщи има изнесени по стените всички необходими на клиента документи, които да му подскажат какви са условията. Договорите са ясно и отчетливо напечатани, без скрити такси и комисионни. С други думи всичко е законно, а много от клиентите могат да го потвърдят. Освен това заложната къща си остава най-доброто място за бърз кредит, без да се налага да има кредитен рейтинг или някакви други проверки.
    Поздрави! 🙂

  2. Аз лично трудно бих се съгласил с твърдението, че заложните къщи са последен изход. Най-малкото защото една коректна заложна къща дава кредити при 8-12% на месец, докато кредитните институции работят на над 25%. За това по-скоро бих посъветвал хората имащи нужда да се обърнат към кредитиращите срещу залог институции, но да избягват малките гаражни заложни къщи, а да се обърнат към големите вериги работещи на светло и държащи на коректното отношение към своите клиенти.

  3. Все пак хората не са информирани, те са свикнали да плащат колкото им кажат. А относно малките гаражни заложни къщи, те скоро ще изчезнат напълно. Вече има вериги за бързо кредитиране срещу залог, които са коректни и всичко става по документи.

Leave a Reply