Не всичко е, каквото изглежда

В човешката природа е винаги да искаме да се представяме в най-добрата си светлина. Не желаем да създаваме лошо впечатление за себе си и се стремим да изглеждаме надеждни, сигурни, знаещи и можещи.

Още от деца се научаваме на похвати, които да ни помагат да изглеждаме добри. Не казваме, когато сме си хапнали малко от сурово тесто за кекса. Може би тактично премълчаваме, че не сме разходили кучето, лягаме си, правим се на заспали и когато то започне на скимти, оставяме друг да ни върши задълженията.

ttehjТова са малко трикове, които не са никак трудни за разгадаване. Има обаче много по-сложни такива. Понякога пред очите ни се разиграват къде-къде по-сериозни и важни ситуации, а ние нямаме очи да ги видим. Какво ви говори това? Че не всичко е такова, каквото изглежда…

Когато става дума за публични личности, за известни хора, за медии и бизнес винаги имайте едно на ум. Понякога се случва информацията да е изкривена нарочно или с преднамерена умисъл нещо да се премълчава или изопачава. Случва се също така да попаднете в капан, в който някой нарочно популяризира лъжлива и опетняваща информация за свой конкурент само за да спечели нещо за себе си.

Хората сме податливи. Склонни сме да вярваме и да си правим понякога лъжливи заключения. Затова са блоговете според мен. Тук всички ние пишем безпристрастно, каквото си пожелаем и както си искаме. Мнението ни не е изкривено от някаква задна умисъл или нечие предупреждение. Ние споделяме и обменяме мнения, които според нас са правилни. Не че е изключено и ние да кривваме от правилната посока понякога, но поне мнението ни ни е оформено под нечие чуждо влияния, а от собствената ни премислена оценка.

Google+ Comments