На хотел в красивия Цигов чарк

yazovirbatakИ ние банкерите имаме нужда от почивка, особено през пролетта, когато ни наляга популярната “пролетна умора” :)) Шегата настрана, пролетта е моят любим сезон и кога ако не тогава да си направя една подобаваща почивка след дългата и тежка зима? Тъй като живея в морски град има нещо, което ми липсва и ми действа много по-релаксиращо и дори сравнено с морето ми се струва нещо екзотично – планината. Затова съм готов да премина стотици километри и да стигна до другия край на страната ако трябва, но да й се насладя.

Тази пролет със семейството избрахме Родопите и по-специално – Цигов чарк. Никога досега не бях ходил там, но ми разказваха, че е много отпускащо място, в красив район – особено когато всичко разцъфва през април. Взех си двудневна отпуска и я комбинирах с уикенда, за да можем да останем три нощувки и да се приберем навреме. Избрахме по-уединено място, на което обаче комфортът не остава на заден план – близо до Цигов чарк хотел. Това всъщност е екологично вилно селище, но ние предпочетохме да се настаним в хотелската му част. Обслужването там ми се стори на доста добро ниво, а качеството определено си заслужаваше цената. Най-много ни хареса механата в селището – сутрин закуската беше традиционно родопска, а от вечерята ми идеше да си оближа пръстите. Наистина има разлика, когато продуктите, с които се приготвят гозбите, са домашни и от Родопите, а не купешки, минали на конвеир.

Направихме пикник, разходихме се край язовира, отидохме до романтичната Клептуза във Велинград и карахме водно колело и още куп приятни и забавни неща… В общи линии получихме заслужената почивка, и то така, както си я бяхме мечтали.  Едва ли има нужда да ви казвам колко красиво беше всичко точно по това време на годината, за щастие имахме късмет и случихме на хубаво време. Мога само да ви препоръчам района на Цигов чарк, както и хотела, в който отседнахме.

 

Google+ Comments