Лидерите, които вдъхновяват

Днес искам да ви разкажа някои свои размишления за това, което разграничава добрия лидер от посредствения. Има да големи представителя на ръководителите:

Представителят на вдъхновението. Този индивид е изключителен комуникатор. Той поставя силно ударение на начина, по който действа, по който представя своите послания, идеи, дейности.

Той успява да накара слушателите наистина да променятвярванията си. Той успешно сплотява хората около блестящото бъдеще, което вижда, и им помага да открият значението на своята роля.

Този лидер е магнетичен. Той оставя всички заредени с енергия, ентусиазирани и наелектризирани.

Представителят на посредствеността. Този индивид е истински загрижен за необходимостта да сплотява своя екип, но няма инструменти, с които да осъществи комуникацията си, така че тя да съответства на желанието му. Той върши адекватна работа при обясняването на своята мисия, но би могъл да е по-ясен, по-убедителен и по-завладяващ. Този тип личности могат да проведат приятен незначителен разговор покрай неделното барбекю, но никой не гори от желание да се присъедини при тях на работа понеделник сутрин.

Моят извод е, че няма смисъл да се потим за звания – трябва да постигаме резултати и титлата ни ще се погрижи сама за себе си. Стандартната дефиниция на “реторика” е изкуството да убеждаване чрез използване на езика. Бъдете вдъхновители и ще постигнете влияние, успех и радост, които ще надминат и най-щурите ви мечти.

Google+ Comments