Компания Крестън Булмар

Крестън Булмар е компания, предлагаща счетоводни, както и консултантски и одиторски услуги, насочени към българския бизнес. Фирмата е на пазара от цели 16 години, което я прави една от най-старите счетоводни компании в страната, устоели на всякакви икономически сътресения през прехода. Основана е през 1996г. от Емил Попов – финансист и икономист. Още в първите години от съществуването си, компанията се доказва и извън България, и става партньор в глобалната счетоводна компания – Moore Stephens International.

Днес Крестън Булмар разполага с 11 съдружника, няколко дъщерни дружества, офиси в 8 български града, около 1000 редовни клиенти, и е част от международната компания за глобални счетоводни услуги – Kreston International.

Сред другите активи на компанията, е специализиран софтуер за счетоводители. Разработката му започва още през далечната 1998г., а днес счетоводната програма „Булмар Офис“ разполага с цели 8 модула, сред които ТРЗ, Фактуриране, управление на Склад и др., и е една от най-използваните от професионалните счетоводители у нас. Софтуерът се предлага на абонаментен план, което го прави много по-достъпен, отколкото ако се продаваше с лиценз.

Нещо друго, интересно около компанията е това, че разполага със своя академия за допълнителна подготовка на счетоводители – „Булмар Колидж“. Там обикновено се записват за допълнителна квалификация завършващи или наскоро завършили студенти – специалност „Счетоводство“, които желаят да продължат да се развиват в същата насока. От Булмар Колидж на Крестън Булмар им предлагат задълбочена подготовка по всички основни области на счетоводството, актуализирана до последните промени в българските закони. Нещото, което най-много привлича студентите обаче, е изпитът накрая, който е известен с високите си изисквания, които за разлика от изпитите в университетите, не се повлияват от нищо и са напълно обективни. Сравнително малък процент от явилите се успяват да вземат изпита от първия път, но вземат ли го – е доказателство, че са готови да започнат сериозна работа по специалността си.

В академията Булмар Колидж преподават едни от най-добрите български счетоводители, начело с Емил Попов, които са изготвили и учебния план. Разбира се, взелите изпита и оценените като най-перспективни млади хора, биват поканени да работят в компанията.

Освен всичко това, от Крестън Булмар редовно организират и важни за бранша лекции и семинари, в собствените си семинарни зали, създадени специално за целта в София.
В сайта balans.bg на компанията пък, граждани могат да получат безплатни счетоводни и не само съвети.

Крестън Булмар е една от най-бързо развиващите се и перспективни компании изобщо у нас, която се интересува и подпомага развитието на счетоводния бранш.

Google+ Comments