Книгите от издателството на Светослав Кантарджиев

knigaКогато ми остане време от работата, обичам да разпускам и да се обогатявам същевременно с някоя интересна книга. Една от последните, за която бях писал, беше „СПЕЦНАЗ Алфа – Моята съдба“, която Светослав Кантарджиев издаде за България. Направи  ми впечатление, че от това издателство – Ню Медиа Груп съм си купил и прочел доста книги. Всъщност, нещата, които те издават са доста разнообразни. Имат цели поредици с мафиотски романи, книги за Вера Кочовска, Баба Ванга и много други мистерии, помощни книги, огромна поредица с детски книжки от цял свят и много други.

Последната книга, в която се зачетох, се казва „В прародината на българите“ от Цветан Томчев и Максим Караджов. В нея се разказва за експедиция на двамата автори в Средна Азия, в търсене на връзката на древните българи с китайската цивилизация, и честно казано са се натъкнали на доста интересни факти, като например общия култ към бога на небето – Тангра.

И понеже тази тема бе заинтересува допълнително, гледах и един документален филм по темата: Експедиция „Българи – Прародина“ – също много интересен. Не бих желал да ви развалям удоволствието от това да прочетете и видите сами за какво става въпрос, тъй като откритията са смайващи за всеки българин, който се интересува от това какви са най-дълбоките корени на етноса му.

Но да се върна на книгите от издателството на Светослав Кантарджиев. Освен тези, които ви казах, имам и други любими, както и няколко кулинарни и детски, които се четат съответно от съпругата ми и дъщеря ми. Дано от това издателство продължават да публикуват толкова интересни неща, защото съм им фен 🙂

Google+ Comments