Как да купим най-евтините самолетни билети

Има ли човек, който не обича да пътува?

Работата си е работа, семейството си е семейство и колкото да ги обичам и двете, понякога имам нужда са се отделя от тях. Поне за ден-два или просто за уикенда, за да рестартирам системата си. Разбира се, обичам да пътувам с жена ми, но само с нея и с никой друг.

Признавам си, че не пътувам толкова често колкото би ми се искало. За сметка на това обаче горе-долу следя как се движат цените на самолетните билети. Не съм експерт в областта, но няколко неща са ми направили впечатление.

По-евтини самолетни билети може да намерите няколко дни преди съответния полет. Цените могат да паднат много, ако са останали свободни меса, които да се запълнят в последния момент. Но трябва да купувате бързо и да имате готовност да излетите след няколко дни или още следващата седмица.

По-евтини са билетите в делничните дни и най-вече във вторник, сряка и четвъртък. Едва ли е нужно да обяснавам защо, работата зове не един или двама от нас.

Можете да уцелите оферта с добра цена, ако се абонирате за бюлетин на дадена авио компания или посредник. Така, ако ви се пътува до точно определена дестинация, ще следите полетите и ще си изберете най-изгодния.

Ако купувате за няколко месеца напред също може да попаднете на изгодна цена, но се информирайте за условията за връщъне на билета. Все пак сичко се случва и е хубаво да сме подготвени.

Личният ми съвет е да не летите по време на празниците или в разгара на сезона. Тогава билетите са страшно скъпи и не си струва. Пътувайте през ранната пролет, зимата или есента. Хем ще спестите пари, хем ще избегнете навалицата по време на туристически бум.

Google+ Comments