Без вратовръзка в помощ на климата

Сигурно навсякъде из интернет четете за различни начини за справяне с климатичните промени. Някои от шокиращите за мен са по-рядко пране на чаршафите и къпане и използване на приборите за хранене няколко пъти. Има и много рентабилни, свързани с използването на по-малко пластмаса и за устойчивост в модата например. Но прочетох и за един случай, който ме накара да се разсмея истински.

Както сигурно сте усетили, това лято е доста горещо. Адски жеги има из цялото Северно кълбо, където е топлия сезон. Но в Испания температурите са толкова високи, че дори се стигна до инциденти с фатален край. Местните предприемат всякакви мерки за овладяване на горещините, като най-добрият метод си остава климатикът.

Оказа се обаче, че от Министерството на околната среда на страната пресметнали, че от използването на уредите за охлаждане на толкова ниски температури се увеличава глобалното затопляне. Затова започнаха и предложения за овладяването му. Едно от тях идва директно от министър-председателят на Испания – Педро Санчес.

Той помолил всички министри в Министерски съвет да идват на работа без вратовръзки. Причината – допълнителният плат около врата карал мъжете да изпитват още по-голяма горещина. По този начин те искат в помещенията да е по-хладно и използват прекомерно климатиците.

Логиката е желязна и е супер ловък начин да се премахнат иначе така неприятните вратовръзки. Добър ход, господин Санчес!

Google+ Comments