Събитието на века

Свикнали сме да живеем в свят, в който колкото и да настъпват технологични промени, все пак има много еднообразни неща. Затова например информацията за започване на война и то близо до нас, ни идва тежка и носеща промяна. Също толкова стресираща е и тази, че кралицата на Англия се спомина.

Елизабет II е на трона от 75 години. През 2022 година с тържества през цялото лято се отбелязваше тази годишнина. Тя е монархът, управлявал най-дълго в света. Тъй като и ние сме израснали с новините за нейните визити и с драмите около кралското семейство, смъртта ѝ носи несигурност за това какво следва.

След огромната промяна на властта в една от водещите световни сили, идва и преразпределение. Поне така си мисля.

Точно затова вярвам, че ще настъпи ново време и 21 век няма да е същият повече. Може би точно това, че Елизабет бе на престола от повече от половин век ни караше да вярваме, че някои неща не се променят, да свикнем с доброто старо. Но винаги идва повратен момент, а събитието от 2020 – знаете кое, ни доказва, че трябва да сме готови за всякакви изпитания.

Не знам как една новина за кончината на владетел на друга страна ме накара да водя такива разсъждения. Но е факт, че нови мисли нахлуха в главата ми. Без страх влизам в бъдещето и знам, че ще е трудно, но съм готов. А вие?

Google+ Comments