Ах, морето

Юни месец вече дойде и малко по малко започнахме да мислим за море. Все повече започнахме да усещаме нежния морски бриз в косите си, финия пясък под краката си и аромата на мора. Със сигурност жадуваме да посетим някой бряг и да се отдадем на заслужена почивка.

Това, което планираме за тази година е да посетим полуостров Халкидики в Гърция. Запазили сме една къща за гости на втория ръкав на полуострова и силно се надяваме да си прекараме добре.

Но сега ще ви разкажа за едно от най-приятните ми преживявания по морето. Това се случи преди около две години, когато решихме, че ще посрещнем първото юлско слънце на брега на морето, а вместо да запазваме хотели или къщи за гости, ще спим на палатки. Речено-сторено. Решихме дестинацията да бъде Арапя, защото, независимо че щяхме да спим на палатки все пак не можехме да се лишим от истинска баня и тоалетна. А тъй като там има къмпинг решихме, че ще е добре да се позиционираме в близост до него, за да можем да се възползваме от платените услуги на баните и тоалетните.

Трябва да си призная, че това беше една от най-хубавите ми морски почивки. Спането под открито небе беше толкова зареждащо и спокойно, че като се сетя за онези 3 дни, които прекарах в горичката на Арапя, мечтая от все сърце да се върна отново там и да се отдам на почивка и спокойствие.

А коя е най-хубавата морска ваканция, която вие сте имали? Разкажете ни в коментарите.

 

Google+ Comments