Работа от стол

Преди години бе изключително модерно и престижно да се работи от офис. Повечето хора вярваха, че там стоиш на бюро, пишеш на компютър, не вършиш тежка физическа работа, не ти влияят метеорологичните условия и в уречения час красиво облечен и спретнат напускаш работното място без притеснения. Някои от фактите са верни, но други са тотален мит.

Днес, когато масово светът е онлайн и редица служители са свързани с компютрите си, бюрото и столът се оказват най-добрите приятели за деня. Аз дори бих добавил, че те са част от екипа и ако не са точните за теб, то ще имаш много неприятности, които ще те преследват дори и след работно време.

Ако ви се струват прекалено абстрактни тези мои думи, то се замислете, че един от бичовете на двадесет и първи век е именно застоелият начин на живот. В комбинация с тежката психическа умора и изтощението от офис светлините, резултатите не са никак положителни за работещите. Затова на мястото, на което прекарваме поне 8 часа от деня си, трябва да обърнем специално внимание.

Осигуряването от работодателя на удобен офис стол и бюро, което да може да се регулира спрямо височината на човека, е от основно значение. След като се сдобиете с тях, не забравяйте и да ги настроите правилно според своите мерки. Това означава първо да обърнете внимание на стола и да го нагласите на височина, която да позволява краката ви абсолютно свободно да докосват земята, без да се натоварват. След това преминете към бюрото, което да настроите да е точно по продължение на сгънатите лакти. Накрая повдигнете монитора или лаптопа на специална стойка, която да позволява екранът да е на нивото на очите.

По този начин ще запазите добрата си стойка и ще избегнете болки в кръста или редица други гръбначни проблеми.

Google+ Comments