Политиците и Фейсбук

fbАко ви е направило впечатление, много често не само в чужбинските, но вече и в български сериали и филми, покрай имената на режисьори, сценаристи и артисти, се появява един надпис – по идея на. Това, някой да те подсети за нещо, си е голяма помощ и е радващо, че вече се цени. Е, по тая причина бързам да обявя по чия идея е днешният ми материал – е, по заглавието ще се досетите. Едва ли ви е подминало най-значимото интернет събитие от последната седмица-две – влизането на бял кон на Бойко Борисов в социалните мрежи и малко бързото му (неизвестно на какво превозно средство) принудително излизане. Хакнаха му профила – на кого не се е случвало. Едно обаче не може да му се отрече на тоя човек – има животински нюх за пиар ситуации. И е скица. Веднага се направи на мъченик, че и писмо до шефа на мрежата с молба да му бъде възстановена страницата драсна. Абе – акция като по учебник.

От частното обаче ми се ще да разширя разсъжденията си към по-общото. Към засилилите се напоследък напъни на политици от всякакви разцветки да контактуват с феновете си (както често наричат симпатизантите си) в интернет. Питам се – дават ли си сметка колко опасно би могло да бъде това за тях това виртуално заиграване с масите? И в повечето случаи е.

Няма друго място, където толкова ясно и бързо, при това без да се усетим, може да лъсне всеки човешки недостатък – заядливост, грубост, тираничност, неспособност да се изслушва чуждото мнение, влечение към чалгата, неправомерен лукс, комплекси, глупост.

И лъсва – поогледайте се във фейсбук и ще се убедите. Аз вече го направих.

 

Google+ Comments