Плевнелиев в Бургас

Една от интригуващите новини за нас бургазлиите е, че на 23 ноември новоизбрания ни президент г-н Росен Плевнелиев беше в Бургас, където стартира посещението си на шестте най-големи областни града в страната. Президента се срещнал с кмета на общината, областния управител, депутати и представители на бизнеса, както и със студенти от бургаските университети. На срещата се провела дискусия за приоритетите и стратегиите за нашия град Бургас и региона. В графика на  президента се включвало и посещение на пристанището.

На г-н Росен Плевнелиев се възлагат много надежди. По време на срещата той обещал, че възможно най-бързо ще подпише всички необходими документи, за да се върнат посланиците ни, за които вече е доказано, че са били част от държавна сигурност. Г-н президента отправи покана на управниците на Бургас и района да се присъединят към съветите за развитие на президентската институция в икономическо и инфраструктурно ниво. Той обеща от президентския си пост да се ангажира с осигуряването на по-добра бизнес среда и по-ефективно усвояване на инвестициите в различните региони.

Надявам се този президент да се отдаде повече на работа отколкото като предишния на ловни занимания, което смятам изпраща много лошо послание към народа. Естествено, че всяко нещо става бавно, а не като с магическа пръчка. Затова не бива да се възлагат огромни надежди на един човек, който не е Господ, а само реални и възможни за осъществяване дейности, които биха довели до укрепване и подобряване на президентската институция.

Google+ Comments