Парите, вечният проблем…

Можете ли да ми кажете друго нещо освен парите, което да предизвиква повече проблеми, повече дрязги, повече скандали и повече нерви? Аз не се сещам. Много често именно тези на пръв поглед листчета хартия са причина за неволите ни.

Все ги пресмятаме, в повечето случаи не ни стигат и трябва да нагласяме месечния бюджет така, че едно нещо да е за сметка на друго. Не е лесно и понякога е доста изнервящо. Не ми се мисли, когато трябва да се изправим и пред непредвидими разходи като сериозна повреда на колата, теч в банята, който изисква скъпи ремонтни дейности, или дори сватба на детето ви. От последното съм далеч, но това не значи, че не се налага на много хора да се сблъскват и с този финансов проблем. Имам познати, които теглят дори кредит, за да могат да направят подобаваща абитуриентска или сватба на децата си.

moneyВ този период от годината като настоящия, когато учениците тръгват отново да училище и се нуждаят от нови дрехи, обувки, тетрадки, учебници и пособия, може би раница и т.н., също е трудно на родителите да смогват. Децата имат нужда от джобни, имат разходи за транспорт до училище и т.н.

Знам, че когато разходите надвишават приходите, каквито и сметки да се правят, все е трудно. Единственият съвет, който мога да дам, за да се избегнат нежелание ситуации на финансово затруднение, е да ви кажа да планувате всичко по-рано. Замислете се два-три месеца, ако не и още по-рано какво ви очаква. Ще успеете ли да се справите и ако не, какво можете да направите за времето, което ви остава.

Google+ Comments