Избор на осветителни тела

Енергоспестяващи осветителни телаПредполагам, че всеки е имал високи сметки за ток, особено през зимата. Аз като банкер знам, че всяко икономисано левче е от значение. Едно от първите неща, които ми дойдоха на ум за намаляване на сметката ми за електричество е да подменя всички обикновени крушки с енергоспестяващи. Чувал съм от приятели обаче, че не всички са качествени и реших докато бях на работа през почивката да се поразровя в интернет да огледам мнения и да си направя извод за това кои крушки са добри. Докато ровех в сайтовете обаче попаднах на страница, в която се предлагат и осветителни тела. Веднага се сетих за проблемите в банята, в която всеки път ми гори крушката – предполагам от влагата. Отдавна трябваше да подменя обикновените пластмасови кутии за осветление с малките вградени в тавана осветителни тела. Струват ми се много по-ефективни и защитени от влагата. Доколкото виждам са и доста по-икономични. Имаше доста богат избор от продукти за осветление за баня.
Но да се върна на енергоспестяващите крушки. Не трябва да ви учудва цената им. Приемето го като една дългосрочна инвестиция, която по-късно ще се изплати и ще започне да икономисва средства. Някои производители дават 5-10 години гаранция на своите продукти. За 5 години ползване мисля, че няма как да не окаже благоприятен ефект върху сметките ви за електроенергия.
Та вече съм си поръчал три осветителни тела за баня, мисля, че се наричат от тип “Луна” и енергоспестяващи крушки за целия апартамент. Все отнякъде трябва да се започне с пестенето, мисля че това е един добър старт.

Google+ Comments