Интелигентната реклама

Като човек от банковата система, който логично следи не само какво се случва в сектора, но и рекламите, които дават по телевизията, смело мога да заявя, че много често, да не кажа почти винаги, тв рекламите на банкови институции могат да си съперничат по глупост и наивитет с тези на перилните препарати. Ако досега не сте се заглеждали и не ви е правило впечатление, направете го и ще видите, че съм напълно прав.

Всяко правило обаче си има изключение или ако пък няма, в един хубав ден се появява. Е, и с нашите рекламни клипове се случи така. От известно време тече кампания на Fi bank, която с чиста съвест мога да кажа, че е еталон за това как се правят тия неща. Ако не сте й обърнали внимание, обезателно го направете. Известни актьори, между които Цветана Манева, Васил Михайлов, Калин Врачански и други, рецитират стихотворения от класици на българската литература, хубави прочувствени изпълнения, и само някъде в ъгъла на екрана се появява дискретно логото на Fi bank.

Не че разбирам много от тия неща, но винаги съм смятал, че клиповете, с които се рекламират нашите услуги, трябва да бъдат точно такива – така наречената имиджова реклама. А с това хрумване просто са уцелили в десетката – двойнопечеливш удар, както се казва. От една страна, се демонстрира прекрасен стил и вкус, а от друга, се възпитава такъв в младото поколение, и не само.

Иначе ония наивни клипчета, в които майката се подхлъзва на играчката на детето и уцелва бащата в лицето с тортата, което пък ги подсеща, че живеят на тясно и че е време да помислят за ипотечен кредит, нещо не са ми по вкуса. Надявам се, не само по моя.

Google+ Comments