Може ли да ви изработят уеб сайт грешно?

мъж браузва в интернет

Търсейки кой да ми изработи уеб сайт, попаднах на много хора, които се оплакваха, от некачествена изработка. Реших да прочета малко повече, за това как така един сайт може да е грешно направен, че чак хората да са недоволни и открих интересни закономерности.

Първото, което ми направи впечатление е, че всеки уеб сайт ще е грешен, ако собственикът му не знае каква е целта му и какво иска да постигне онлайн. А целите могат да са много и различни – от популяризиране на бранд, дейност, продукти, до увеличаване на продажбите и предоставяне на информация. Както са казали в Flagman.bg, всеки сайт е необходимо да си има цел, в противен случай такъв изобщо не ви е нужен.

Преди да потърсите агенция, която да ви го изработи, трябва да имате някаква представа каква искате да е и йерархията на сайта, колко информация ще предоставите на вашите посетители и в какъв формат ще бъде тя – снимки, текст, видеа, инфографики и др. Хубаво е да имате насоките, а вече уеб дизайнерът ще ви каже, дали и колко е подходящо това, което сте избрали. Доверявайте им се, те си знаят работата.

В expert.bg изброяват най-често допусканите грешки и те са следните – малкото или прекалено многото информация, дизайна, който не е направен да изглежда добре на различните мобилни устройства (а всички си използваме непрекъснато телефоните), непълното и неясното послание към посетителите, сложната навигация, липса на контакти и др. Всичко това обаче зависи колкото от уеб дизайнера и агенцията, която ви изработва сайта, така и от самите вас.

Относно техническата част, там със сигурност трябва да имате пълното доверие на фирмата ви разработчик, защото ако те не са специалисти, може уеб сайтът ви наистина да не зарежда бързо, да се чупи, да не е изграден за лесен достъп и тн. Определено има риск от лошо направен сайт, но според мен, не и ако се доверите на професионалисти, които са имали много клиенти. Ако изберете фирма с натрупан опит и вие от своя страна имате ясна идея какво очаквате от този сайт, тогава няма как да получите лош сайт.

Google+ Comments